مصرف مکرر شیرینی ضرر دارد؟

نشان داده شده است که مصرف منظم شیرینی ها با عملکرد تحصیلی کودکان در کشورهای توسعه یافته ارتباط نامطلوبی دارد.

با این حال، وضعیت در کشورهای در حال توسعه کمتر روشن است.

بنابراین، ما ارتباط بین مصرف شیرینی نارگیلی تبریز و عملکرد تحصیلی در بین کودکان مغولستان را از طریق یک مطالعه مقطعی با استفاده از داده‌های 787 کودک 8 تا 16 ساله از دو مدرسه دولتی در اولان‌باتور، پایتخت مغولستان بررسی کردیم.

فراوانی مصرف شیرینی توسط کودکان با استفاده از پرسشنامه ثبت شد و سپس با نمرات تحصیلی آنها مرتبط شد.

ارتباط بین مصرف شیرینی و نمرات در ریاضیات و زبان مغولی با استفاده از رگرسیون خطی چندگانه تنظیم شده برای سایر متغیرهای کمکی ارزیابی شد.

مشخص شد که از 787 دانش آموز، 58.6 درصد هر روز شیرینی آلمانی می خوردند.

پس از تعدیل متغیرهای کمکی، هیچ ارتباط معنی داری بین مصرف شیرینی جات و نمرات ریاضی مشاهده نشد فاصله اطمینان در حالی که مصرف بالاتر شیرینی به طور قابل توجهی با نمرات بالاتر در زبان مغولی انجمن های ایجاد شده در این مطالعه با گزارش های سایر مطالعات ناسازگار است.

مطالعات قبلی گزارش کرده اند که مصرف کمتر مواد غذایی پر انرژی و فاقد مواد مغذی (مانند شیرینی ها و آب نبات ها) با عملکرد تحصیلی بهتر مرتبط است.

مطالعات زیادی در مورد این موضوع در کشورهای توسعه یافته از جمله ایالات متحده، ایسلند، انگلستان، نروژ و کره انجام شده است.

به عنوان مثال، مطالعه ای که در بریتانیا انجام شد، یک همبستگی منفی بین مصرف غذاهای ناسالم قبل از ورود به مدرسه و موفقیت های تحصیلی را گزارش کرد.

این با تأثیر منفی کیفیت تغذیه پایین بر پیامدهای شناختی توضیح داده شد.

نتایج مشابهی در میان کودکان آمریکایی یافت شد و این با تأثیر رژیم غذایی پرچرب بر عملکرد شناختی توضیح داده شد

اقشار جمعیتی که غذاهای ناسالم مصرف می کنند بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه متفاوت است بر اساس تئوری انتقال تغذیه، توسعه اقتصادی و شهرنشینی با تغییرات مشخصی در الگوهای تغذیه در میان اقشار مختلف جمعیت همراه است.

به عنوان شیرینی خامه ای ایرانی جانبی رشد اقتصادی و یکپارچگی، الگوهای غذایی غربی (مصرف غذاهای فرآوری شده، غذاهای پرچرب قند بالا، نوشیدنی های شیرین شده با شکر و فست فود) در سراسر جهان از جمله کشورهای در حال توسعه گسترش یافته است.

در ابتدا، کسانی که درآمد بالاتری دارند که در مناطق شهری زندگی می کنند، شروع به مصرف غذاهای غربی می کنند.

این روند تا زمانی ادامه می یابد که دانش تغذیه در گروه های دارای وضعیت اجتماعی-اقتصادی بالاتر (SES) گسترش یابد و سپس شروع به اتخاذ یک الگوی غذایی محتاطانه تر کنند.

در این مرحله، مصرف مواد غذایی بسیار فرآوری شده شروع به تغییر به سمت پایین به بخش های جمعیتی SES پایین تر می کند.

با توجه به شیرینی نارگیلی و الگوهای متفاوت مصرف مواد غذایی ناسالم، یافته های کشورهای توسعه یافته ممکن است به طور مستقیم برای کشورهای در حال توسعه قابل اجرا نباشد.

به طور خاص، در کشورهای توسعه یافته، افراد دارای پیشینه SES پایین تر به احتمال زیاد غذاهای ناسالم مانند نوشیدنی های شیرین شده با شکر مصرف می کنند.

بنابراین، SES می تواند یک عامل مخدوش کننده بین مصرف غذا و عملکرد تحصیلی باشد. در حالی که مطالعات قبلی فوق الذکر نتایج خود را برای عوامل مرتبط با SES (به عنوان مثال، درآمد و تحصیلات والدین) تنظیم کرده اند، چنین تنظیمات آماری لزوماً آنها را تضمین نمی کند.

توانایی تعمیم یافته های خود به کشورهای در حال توسعه از سوی دیگر، در کشورهای در حال توسعه، افرادی که SES بالاتری دارند، بیشتر از کشورهای توسعه‌یافته مانند ایالات متحده، غذاهای پرکالری مصرف می‌کنند.

با این حال، مطالعات کمی این ارتباط را در کشورهای در حال توسعه ارزیابی کرده اند.

  • منابع:
    1. The Consumption of Sweets and Academic Performance among Mongolian Children
  • تبلیغات: 
    1. با فروش این محصولات صاحب خانه سه میلیاردی شوید!
    2. پارچه ژرسه کدام بازیگر را میلیارد نمود؟
    3. چیلر که باعث طوفان شن در عربستان شد
    4. 12 تفریح ترسناک دنیا که ممکن است جان شما را بگیرد

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.